AKTUELLE
TILBUD

Find viden om Securicoms services

Overvågningsregler som erhverv?

Tv-overvågningsloven beretter om, hvordan erhvervsdrivende bør forholde sig, hvis de ønsker at videoovervåge. Virksomheder må nemlig gerne overvåge i offentlige rum, hvis de overholder lovgivningen. Bl.a. er det lovligt, at overvåge og filme en virksomheds indgang og facade.

Til trods for at det er et område med offentlig færdsel, er det lovligt for nogle virksomheder at foretage videoovervågning. Ligesom ved privat overvågning gælder der nogle undtagelser, der påvirker måden, hvorpå virksomheder skal og må foretage tv-overvågning.

Eksempelvis er videoovervågning af tankstationer, overdækkede butikscentre eller fabriksområder ikke omfattet af ovenstående lovgivning, paragraf §1. Her er virksomhederne undtaget for at give de enkelte virksomheder mulighed for at beskytte sig selv, uden at påvirke kundernes muligheder. Desuden gælder særregler for overvågning af hæveautomater, kasinoer og pengeinstitutter.

Husk blot at der skal være tydelig skiltning, at man overvåger bestemte områder eller lokaler som har almindelig adgang. Skiltning kan ske med de klistermærker man ofte ser ved f.eks. indgangsdøren ind til en butik.

Det er også tilladt for en virksomhed at overvåge medarbejdere, men der skal være et formål med overvågningen som ikke kun er at tjekke deres effektivitet. Medarbejderne skal dog være oplyst om dette på forhånd.

Lad os tage en snak om dine fordele ved Videoovervågning

Vi kontakter dig