AKTUELLE
TILBUD

Usikre nøglesystemer hos mange boligselskaber

Pris har en stor betydning, når man skal vælge adgangskontrol system til sin virksomhed, institution eller boligforening. Men prisen må ikke gå på kompromis med sikkerheden hverken nu eller i fremtiden.

Fagbladet Ingeniøren fra Teknologiens Mediehus har lavet et forsøg: Hvor svært er det at kopiere en elektronisk nøgle og dermed få adgang til tusindevis af lejligheder over hele Danmark. Spoiler: Det er desværre ret nemt.

Hør den foruroligende podcast her:

Vi er sikkerhedsnørder

Der er ingen tvivl om, at vi er sikkerhedsnørder hos Securicom. Derfor har vi heller aldrig solgt den type systemer, som nævnes i podcasten fra ing.dk.

Fakta: Forsikring ved indbrud

Det er typisk din indbo-forsikring, der dækker, hvis du har haft indbrud. Dog skal du være opmærksom på, at der i de fleste policer står, at der skal være tegn på indbrud for at forsikringen dækker. Men hvis tyven har brugt en kopieret brik for at få adgang til din lejlighed, så vil der jo ikke være tegn på indbrud – så medmindre tyven har lavet rod i lejligheden i et forsøg på at finde værdigenstande, så kan det være svært for dig at bevise indbrud overfor dit forsikringsselskab.

Bor du i en lejlighed, hvor du låser dig ind med en brik, så tal med boligselskabet om sikkerheden – og evt. med dit forsikringsselskab vedr. din indbo-forsikring.

Problem over hele Danmark

Selvom Mads Lorenzen fra Ing.dk har fortrinsvis undersøgt boligselskaber i og omkring København, men der er ingen tvivl om, at lignende forældede digitale låsesystemer er installeret i boligselskaber over hele Danmark. Det giver let spil for indbrudstyve.

I podcasten fortæller Mads Lorenzen, at mindst 9.000 lejligheder rundt omkring i Danmark står åbne for indbrudstyve med en smule teknisk snilde. Disse lejligheder er nemlig udstyret med et forældet digitalt låsesystem, som er utrolig nemt at hacke på kun ganske få minutter.

Det lykkedes Mads, at kopiere digitale nøgler fra forskellige boligforeninger og lave dem til universalnøgler. Det betyder, at han pludselig havde adgang til alle døre i den enkelte forening.

Er du usikker på sikkerheden i din boligforening?

Securicom leverer og opsætter kun låsesystemer af højeste standard. Det betyder, at man som beboer i en boligforening kan være tryg ved, at ingen andre end ens egen familie (som har en brik) har adgang til ens hjem.

Del dette indlæg

Andre indlæg

Sådan vælger du det rigtige byggepladsovervågningssystem
Byggepladsovervågning
Jess Forman

Sådan vælger du det rigtige byggepladsovervågningssystem

At vælge det rigtige byggepladsovervågningssystem er en vigtig beslutning, der kan have stor indflydelse på dit byggeprojekts succes. Ved at identificere dine specifikke behov, vælge kameraer af høj kvalitet, sikre brugervenlighed og tilgængelighed, vælge et fleksibelt system og prioritere sikkerhed og privatliv, vil du være godt rustet til at sikre en effektiv og sikker byggeplads.
I denne blog vil vi udforske de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du vælger et byggepladsovervågningssystem.

Læs mere »
Optimering af Køretøjsydelse: GPS Flådestyringstips
Flådestyring
Jess Forman

Optimering af Køretøjsydelse: GPS Flådestyringstips

Effektiv flådestyring er afgørende for virksomheder, der er afhængige af køretøjer til deres daglige drift. Ved hjælp af GPS-flådestyringssystemer kan virksomheder opnå bedre kontrol over deres flåde, øge produktiviteten, reducere omkostningerne og forbedre køretøjets ydelse. I denne blog vil vi udforske nogle vigtige tips til at optimere køretøjsydelsen ved hjælp af GPS-flådestyring.

Læs mere »
privatperson
Elektronisk kørebog
Jess Forman

Kan man som privatperson bruge en elektronisk kørebog?

Der er en række fordele ved at bruge en elektronisk kørebog, også som privatperson, og bruger du din egen bil på arbejdet, så har du og arbejdsgiver nøjagtig dokumentation herfor. Derudover kan du bruge den elektroniske kørebog til at dokumentere din kørsel i forhold til befordringsfradraget på din selvangivelse rubrik 51.

Læs mere »
Juridiske og etiske aspekter af byggepladsovervågning
Byggepladsovervågning
Jess Forman

Juridiske og etiske aspekter af byggepladsovervågning

Byggepladsovervågning er en stigende praksis i Danmark, hvor avancerede teknologier som kameraer, droner og sensorer bruges til at forbedre sikkerheden og effektiviteten på byggepladser. Men indførelsen af denne teknologi rejser vigtige juridiske og etiske spørgsmål, som skal adresseres for at beskytte individuel privatlivets fred og sikre ansvarlig databehandling.

Læs mere »