AKTUELLE
TILBUD

5 gode råd hvis du har haft indbrud

Har du haft indbrud i dit hjem, så er nogle ting der er vigtige at tænke over. Her er 5 gode råd.

1

Ring 1-1-2

I de fleste tilfælde er gerningsmanden ikke til stede når indbruddet opdages. Men skulle det ske, at gerningsmanden er til stede, er situationen akut og du skal derfor ringe 1-1-2 og forholde dig roligt indtil politiet kommer.

Hvis gerningsmanden ikke er tilstede, er situationen ikke længere akut, og du skal derfor ringe 1-1-4 i stedet. I politiets service telefon vil du få at vide, hvordan du skal forholde dig og hvornår det forventes at politiet vil komme og efterforske sagen.

2

Lad gerningsstedet stå

Ja måske siger det nok sig selv, men det er vigtigt at du ikke begynder at rydde op inden politiet har været der. På den måde har politiet de bedste betingelser for at indsamle spor om indbruddet.

Når politiet er færdige, så sørg også selv for at tage nogle billeder af gerningsstedet til dokumentation til forsikringen.

Og hvis du har en privat tyverialarm i dit hjem, så bør du notere det tidspunkt hvor alarmen er gået.

3

Anmeld indbruddet til forsikringen

Når politiet har undersøgt sporene vil du modtage en sagsmappe og en kvittering. Det er vigtigt du gemmer disse.

I mappen finder du vigtige informationer, som informerer dig om det videre sagsforløb og om, hvordan du kan sikre dig mod fremtidige indbrud.

Kvitteringen skal du bruge, når du anmelder indbruddet til dit forsikringsselskab. Dette kan typisk ske via deres online kundecenter eller på telefon.

4

Lister og dokumentation til forsikringen

Det er vigtigt at du laver en liste over de stjålne og ødelagte ejendele, hvis du skal have erstatning for dine ting.

Ved stjålet eller ødelagt elektronik kan det være en god idé at skrive mærker og modelnumre på listen. Og også, hvornår du har købt det, så forsikringen kan se, hvor gammelt det er.

Listen skal også indeholde købspriserne, så der kan beregnes en erstatningssum.

I nogle tilfælde kan dit forsikringsselskab kræve at du fremviser kvitteringer for dine kostbare ejendele. Så det kan derfor være en god idé at have dem liggende et sikkert sted.

4

Tilbud om offerrådgivning

Når du har været udsat for indbrud i dit hjem, er det være helt normalt at føle sig utryg. Det kan resultere i angst, stress, søvnbesvær, mareridt og rigtig mange andre reaktioner. Vær opmærksom på om du oplever nogle af disse følgevirkninger og søg eventuelt hjælp hos Offerrådgivningen.

De tilbyder ikke behandling, men de kan tilbyde dig at tale med en person, der har forståelse for din situation.

Del dette indlæg

Andre indlæg

Indbrud
Jess Forman

Er din bolig attraktiv for tyvene?

Når indbrudstyvene skal finde nye steder at stjæle værdifulde ejendele, har de nogle ganske særlige favoritter. Og det kan være en rigtig god idé at anskaffe sig en privatalarm, hvis din bolig lever op til disse kriterier.

Læs mere »