AKTUELLE
TILBUD

5 gode råd hvis du har haft indbrud

Har du haft indbrud i dit hjem, så er nogle ting der er vigtige at tænke over. Her er 5 gode råd.

1

Ring 1-1-2

I de fleste tilfælde er gerningsmanden ikke til stede når indbruddet opdages. Men skulle det ske, at gerningsmanden er til stede, er situationen akut og du skal derfor ringe 1-1-2 og forholde dig roligt indtil politiet kommer.

Hvis gerningsmanden ikke er tilstede, er situationen ikke længere akut, og du skal derfor ringe 1-1-4 i stedet. I politiets service telefon vil du få at vide, hvordan du skal forholde dig og hvornår det forventes at politiet vil komme og efterforske sagen.

2

Lad gerningsstedet stå

Ja måske siger det nok sig selv, men det er vigtigt at du ikke begynder at rydde op inden politiet har været der. På den måde har politiet de bedste betingelser for at indsamle spor om indbruddet.

Når politiet er færdige, så sørg også selv for at tage nogle billeder af gerningsstedet til dokumentation til forsikringen.

Og hvis du har en privat tyverialarm i dit hjem, så bør du notere det tidspunkt hvor alarmen er gået.

3

Anmeld indbruddet til forsikringen

Når politiet har undersøgt sporene vil du modtage en sagsmappe og en kvittering. Det er vigtigt du gemmer disse.

I mappen finder du vigtige informationer, som informerer dig om det videre sagsforløb og om, hvordan du kan sikre dig mod fremtidige indbrud.

Kvitteringen skal du bruge, når du anmelder indbruddet til dit forsikringsselskab. Dette kan typisk ske via deres online kundecenter eller på telefon.

4

Lister og dokumentation til forsikringen

Det er vigtigt at du laver en liste over de stjålne og ødelagte ejendele, hvis du skal have erstatning for dine ting.

Ved stjålet eller ødelagt elektronik kan det være en god idé at skrive mærker og modelnumre på listen. Og også, hvornår du har købt det, så forsikringen kan se, hvor gammelt det er.

Listen skal også indeholde købspriserne, så der kan beregnes en erstatningssum.

I nogle tilfælde kan dit forsikringsselskab kræve at du fremviser kvitteringer for dine kostbare ejendele. Så det kan derfor være en god idé at have dem liggende et sikkert sted.

4

Tilbud om offerrådgivning

Når du har været udsat for indbrud i dit hjem, er det være helt normalt at føle sig utryg. Det kan resultere i angst, stress, søvnbesvær, mareridt og rigtig mange andre reaktioner. Vær opmærksom på om du oplever nogle af disse følgevirkninger og søg eventuelt hjælp hos Offerrådgivningen.

De tilbyder ikke behandling, men de kan tilbyde dig at tale med en person, der har forståelse for din situation.

Del dette indlæg

Andre indlæg

Sådan vælger du det rigtige byggepladsovervågningssystem
Byggepladsovervågning
Jess Forman

Sådan vælger du det rigtige byggepladsovervågningssystem

At vælge det rigtige byggepladsovervågningssystem er en vigtig beslutning, der kan have stor indflydelse på dit byggeprojekts succes. Ved at identificere dine specifikke behov, vælge kameraer af høj kvalitet, sikre brugervenlighed og tilgængelighed, vælge et fleksibelt system og prioritere sikkerhed og privatliv, vil du være godt rustet til at sikre en effektiv og sikker byggeplads.
I denne blog vil vi udforske de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du vælger et byggepladsovervågningssystem.

Læs mere »
Optimering af Køretøjsydelse: GPS Flådestyringstips
Flådestyring
Jess Forman

Optimering af Køretøjsydelse: GPS Flådestyringstips

Effektiv flådestyring er afgørende for virksomheder, der er afhængige af køretøjer til deres daglige drift. Ved hjælp af GPS-flådestyringssystemer kan virksomheder opnå bedre kontrol over deres flåde, øge produktiviteten, reducere omkostningerne og forbedre køretøjets ydelse. I denne blog vil vi udforske nogle vigtige tips til at optimere køretøjsydelsen ved hjælp af GPS-flådestyring.

Læs mere »
privatperson
Elektronisk kørebog
Jess Forman

Kan man som privatperson bruge en elektronisk kørebog?

Der er en række fordele ved at bruge en elektronisk kørebog, også som privatperson, og bruger du din egen bil på arbejdet, så har du og arbejdsgiver nøjagtig dokumentation herfor. Derudover kan du bruge den elektroniske kørebog til at dokumentere din kørsel i forhold til befordringsfradraget på din selvangivelse rubrik 51.

Læs mere »
Juridiske og etiske aspekter af byggepladsovervågning
Byggepladsovervågning
Jess Forman

Juridiske og etiske aspekter af byggepladsovervågning

Byggepladsovervågning er en stigende praksis i Danmark, hvor avancerede teknologier som kameraer, droner og sensorer bruges til at forbedre sikkerheden og effektiviteten på byggepladser. Men indførelsen af denne teknologi rejser vigtige juridiske og etiske spørgsmål, som skal adresseres for at beskytte individuel privatlivets fred og sikre ansvarlig databehandling.

Læs mere »